هزینه ارتودنسی

جامع ترین توضیحات درباره ارتودنسی دندان (از اینجا شروع کنید)

زمانی که دندان‌ ها نامرتب هستند یا فک بالا و پایین در موقعیت نادرستی نسبت به هم قرار دارند، نیاز به درمان ارتودنسی دندان وجود دارد. درمان‌ های ارتودنسی توسط متخصصین این حوزه، با استفاده از تکنیک‌ ها و وسایل مختلف، به اصلاح نامرتبی دندان‌ ها و ناهماهنگی‌ های بین فکی می‌ پردازند. این کار نه تنها به زیبایی لبخند شما کمک می‌ کند بلکه عملکرد صحیح دهان و دندان را نیز بهبود می‌ بخشد. در واقع بر اساس مطالعات، درمان‌ های ارتودنسی می‌ توانند به جلوگیری از مشکلات جدی‌ تر دندانی و فکی در آینده کمک کنند و زمینه ساز زندگی بهتری برای افراد باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا همه چیز درباره این تخصص دندانپزشکی را بدانید و ببینید یک متخصص ارتودنسی چگونه می‌ تواند دندان‌ های شما را مرتب کند و به شما لبخندی زیبا و سالم هدیه دهد.

ارتودنسی دندان چیست؟

اینفوگرافی: ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی دندان (Orthodontics) یعنی علم، دانش و مهارت اصلاح دو مشکل نامنظمی یا ناهماهنگی دندان‌ها + روابط نادرست و غیر طبیعی بین فکی. به عبارتی هر زمان دندان‌ها و فک‌ها هماهنگی، نظم و تراز طبیعی خود را از دست دهند، یک ارتودنتیست وارد عمل شده و با روش‌های مختلفی، اقدام به اصلاح، منظم و هماهنگ کردن آن‌ها می‌کند. با اینکار همپوشانی فک ها و دندان ها به حالت نرمال بازخواهد گشت و طرح لبخند طبیعی تر می شود.

فیلم ارتودنسی دندان (مراحل نصب و شروع درمان)

دقیقا چه افرادی به انواع درمان ارتودنسی دندان نیاز دارند؟

 به طور کلی اگر شما یا فرزند دلبندتان یکی از مشکلات زیر را دارید، می‌توانید برای معاینه و درمان به یک متخصص ارتودنسی خوب مراجعه کنید:

عکس ارتودنسی دندان - ارتودنسی دندان برای چه کسانی است؟ عکس
افرادی که این مشکلات را دارند معمولا از کودکی قابل تشخیص هستند و می توان روند درمان را از همان کودکی برایشان آغاز کرد.

گالری تصاویر قبل و بعد (هزاران بیمار)

عکس ارتودنسی دندان قبل و بعد
عکس ارتودنسی دندان قبل و بعد
عکس ارتودنسی دندان قبل و بعد ۳

این 3 عکس تنها مربوط به ارتودنسی دندان قبل و بعد یکی از مراجعان دکتر درویش پور است که با کمک ارتودنسی ثابت معمولی درمان شده اند. برای دیدن تصاویر بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید و هزاران عکس دیگر را مشاهده بفرمایید.

ارتودنسی دندان چقدر طول میکشد؟

مدت زمان درمان ارتودنسی دندان به عوامل مختلفی بستگی زیر بستگی دارد:

  • نوع و شدت ناهنجاری دندان‌ها و فک‌ها
  • سن و سال بیمار
  • روش درمانی و وسایل بکار رفته برای درمان
  • تجربه و مهارت متخصص
  • میزان همکاری بیمار
  • استفاده از روش های تسریع کننده درمان

به طور معمول، مدت زمان درمان ارتودنسی برای بیشتر بیماران بین یک تا دو سال است. اما برای برخی افراد با ناهنجاری‌های شدید و پیچیده مانند جابجایی بیش از حد دندان‌ها یا نوک دندان‌هایی که به شدت به داخل یا خارج از لثه فرو می‌روند، ممکن است مدت زمان درمان بیشتر از دو سال باشد.

بعد از یک ارزیابی ساده مدت زمان تقریبی درمان شما مشخص خواهد شد

در هر صورت، متخصص ارتودنسی شما پس از بررسی و ارزیابی دقیق ناهنجاری‌های دندانی و فکی شما، به شما توضیح خواهد داد که مدت زمان درمان در شرایط شما چقدر است و چه روش درمانی را پیشنهاد می‌دهد. در طی درمان ارتودنسی، شما باید به صورت دوره‌ای برای بررسی و تنظیم دستورالعمل‌های درمانی به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.

مزایای ارتودنسی چیست؟

صرف نظر از اینکه دندان های شما کاملا مرتب شده و طرح لبخند زیباتری به دست خواهید آورد، مزایای دیگر ارتودنسی دندان عبارتند از:

مزایای ارتودنسی دندان
  • راحت تر مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و خلاصه تمیز کردن بی دردسر و سریع دندان ها
  • کاهش خطر پوسیدگی دندان ها (در دندان های نامرتب پوسیدگی بسیار شایع است)
  • کاهش خطر التهاب، عفونت و سایر مشکلات لثه
  • کاهش احتمال ایجاد جرمهای دندانی
  • کاهش هزینه های دندانپزشکی (وقتی دندان ها مرتب باشند و به موقع تمیز شوند مشکلی ایجاد نمی شود)
  • بهبود اعتماد به نفس (مخصوصا در کودکان و نوجوانان)
  • افزایش طول عمر دندان
  • و …

معایب مرتب کردن دندان ها چیست؟

مرتب بودن دندان ها جز اینکه به بهبود طرح لبخند و عملکرد دندان ها و در کل ساختارهای داخل دهان کمک می کند هیچ عیب و ایرادی ندارد. زمانی که دندان ها مرتب باشند وضعیت سلامت ما بیشتر خواهد بود اما با نامرتبی دندان ها مشکلات زیادی گریبانمان را خواهند گرفت. بنابراین قطعا مرتب کردن دندان ها هیچ عارضه ای ندارد.

اگر هم یک زمانی در در خصوص نکات منفی و معایب ارتودنسی چیزی به گوشتان خورد منظور این موارد جزئی هستند که البته برای همه افراد نیز پیش نمی آیند:

  • زمانبر بودن تمیز کردن دندان ها در برخی از روش ها
  • درد جزئی و یا احساس ناراحتی خفیف چند روز بعد از نصب و یا تنظیم وسایل روی دندان ها
  • محدودیت غذایی (طبیعی است که یک سری چیزها را نمی شود در طول درمان مصرف کرد. مثلا غذاهای فت و سخت یا چسپنده و …)
غذاهای ناسالم در زمان ارتودنسی
  • به طور کلی طولانی بودن پروسه درمان
  • در چشم بودن وسایل در برخی از روش ها
  • احتمال آسیب به بافت های نرم در صورت شکسته شدن سیم و براکت (در درمان های ثابت)
  • و چند مورد نکات منفی اما جزئی دیگر

هزینه ارتودنسی دندان چقدر است؟

بسته به عوامل زیر تعرفه و قیمت مرتب سازی دندان ها متغییر خواهد بود:

  • سن بیمار
  • نوع مشکل بیمار
  • شدت مشکل
  • روش درمان (چون ما انواع مختلفی روش ارتودنسی داریم)
  • تجربه و مهارت متخصص
  • شهر و یا محل زندگی شما
  • مدت زمان درمان
  • و ….

👈اطلاع از جدیدترین تعرفه های سال 1403

اگر ارتودنسی انجام ندهیم چه اتفاقی رخ می دهد؟

به طور کلی انجام ندادن درمان ارتودنسی دندان و یا به تاخیر انداختن آن می تواند یک سری عوارض به همراه داشته باشد که در ویدئوی زیر دکتر درویش پور در خصوص این عوارض توضیحاتی ارائه می دهند.

با مراحل ارتودنسی دندان بیشتر آشنا شوید (7 مرحله اصلی)

طبق تجربه عرض می‌کنیم که از بین بیمارانِ مراجع به مطب‌های ما، هیچ دو نفری عیناً یک مشکل با جزئیات و مشخصات یکسان ندارند. بنابراین روش و مراحل ارتودنسی دندان برای تمامی بیماران یکسان نیست. با این وجود تعدادی مرحله مشترک وجود دارد که همه بیماران آن ها را در طول درمان طی می کنند. برای آشنایی با 8 مرحله مرتب سازی دندان ها ادامه مقاله را بخوانید.

چگونه دندان را ارتودنسی می کنند
تمامی مراحل توسط ارتودنتیست انجام می شود و بعد از آن دندان ها مرتب و طرح لبخند کاملا اصلاح می شود.

1. مشاوره، ارزیابی و معاینه تخصصی

ما همیشه قبل از شروع درمان، با تمام مراجعان‌مان، یک گفتگوی دوستانه و کاملاً صمیمی داریم. اغلب مراجعان از طریق سایت و فرم دریافت نوبت آنلاین، با ما ارتباط برقرار می‌کنند. که هماهنگی‌های لازم جهت مراجعه حضوری (مخصوصاً در این دوره دست و پا گیر کرونا) را پرسنل مطب‌ بر عهده دارند.

در این جلسه، ما ابتدا معاینه فیزیکی داریم. و دهان و دندان را به صورت بصری و با کمک تجهیزات معمولِ دندانپزشکی چک می‌کنیم. سپس تمام مشکلات موجود و احتمالی را تشخیص می‌دهیم. البته کار تشخیص ما، تنها محدود به معاینه نخواهد بود و با کمک تصاویر اشعه ایکس، موقعیت دندان‌ها و وضعیت فک شما را بررسی خواهیم کرد.

گاهی اوقات، مشخص می‌شود برخی از بیماران نیازی به درمان ندارند و ما روش‌های جایگزین را به آن‌ها توصیه می‌کنیم. اما در اغلب موارد، بعد از مشخص شدن مشکل و شدت آن، درباره مسیر درمان، نوع و روش منظم شدن دندان یا فک، هزینه ارتودنسی دندان، مدت زمان پروسه و …. کاملاً صحبت و گفتگو خواهیم کرد.

2. قالبگیری دندان‌ها

پس از معاینه برای اغلب بیماران، فرآیند قالبگیری دندان داریم. اینکار را مخصوصاً برای بیمارانی که قصد انجام ارتودنسی نامرئی با پلاک شفاف دارند حتما انجام می دهیم. هدف از اینکار ساخت پلاک ارتودنسی یا پیش بینی مسیر پیشرفت درمان است. در واقع، ما با اینکار می‌خواهیم ببینم دندان‌های شما باید چطور حرکت کنند تا به حالت صاف و منظم برسند و برای اینکار چقدر زمان مورد نیاز است.

3. نصب وسایل

یک سری وسیله و ابزار وجود دارند که ما برای منظم کردن دندان‌های شما، از آن‌ها استفاده می‌کنیم. به این وسایل معمولاً “دستگاه ارتودنسی” گفته می‌شود. شفاف بگوییم که بدون این دستگاه‌ها، ما عملاً نمی‌توانیم دندان‌های شما را منظم و مرتب کرده، یا تغییری در موقعیت آن‌ها ایجاد کنیم.

نصب براکت های ارتودنسی

انواع روش های ارتودنسی دندان

وسایل ارتودنسی دندان، معمولا دو گروه هستند. (گروه اول، دستگاه‌های ارتودنسی ثابت و دسته دوم ارتودنسی متحرک هستند). ما این دو گروه (یا دو نوع روش درمان) را در مقالاتی به صورت جداگانه توضیح داده‌ایم. و شما می‌توانید با کلیک روی لینک‌ها، به صفحه توضیحات هر کدام مراجعه کنید.

البته اگر وقت کافی برای مطالعه صفحات معرفی شده ندارید، فقط کافیست بدانید که رایج‌ترین روش ارتودنسی دندان، استفاده از دستگاه‌های ثابت یا بریس ارتودنسی است که اغلب بیماران ما، با این روش تحت درمان قرار می‌گیرند. مهم‌ترین دستگاه‌های ثابت عبارتند از:

تصویر وسایل مختلف ارتودنسی ثابت

نحوه اتصال دستگاه‌ها

دستگاه‌ها بعد از اتمام مشاوره و ترسیم مسیر درمان، توسط دکتر درویش پور به سطح دندان‌ها متصل می‌شود و شما اکنون درمان خود را آغاز می‌کنید و مطابق یک اصطلاح اشتباه و عامیانه، شما اکنون سیم کشی دندان دارید. نگاهی به ویدئوی زیر بی‌اندازید تا متوجه شوید ما چگونه دستگاه‌ها را به سطح دندان‌های شما متصل می‌کنیم.

4. تنظیمات دستگاه‌ها و جلسات دوره‌ای

بسته به اینکه روش ارتودنسی‌تان از چه نوعی است، ما از شما می‌خواهیم که در طول مدت زمان ارتودنسی هر چند هفته یکبار، برای ویزیت دوره‌ای به مطب مراجعه کنید. این مراجعات (و جلسات ویزیت) باید تا پایان دوره درمان، حتما به صورت منظم صورت بگیرد.

قبل و بعد از ارتودنسی دندان ها

طی این جلسات، ما سلامت دهان و دندان شما را چک کرده و دستگاه‌ها را تنظیم می‌کنیم. برای ما بسیار مهم است که این جلسات، مطابق برنامهِ از پیش تعیین شده انجام شود (تا روند منظم شدن دندان‌ها به درستی و در مدت زمان پیش بینی شده انجام شود.)

در این جلسات (که معمولا به فاصله 3 تا 4 هفته یا حتی بیشتر خواهد بود)، به جز تنظیمات دستگاه، آموزش‌های لازم به بیماران ارائه می‌دهیم و به سوالاتشان پاسخ خواهیم داد تا به آن‌ها کمک کنیم طول دوره درمان بهتری داشته باشند.

5. برداشتن دستگاه‌ها و مشاهده نتایج درمان (از بهترین مراحل ارتودنسی دندان)

در جلسه آخر، ما دستگاه‌های ارتودنسی را از روی دندان‌های (منظم شده) شما برمی‌داریم. و برای بار اول، شما را با دندان‌های هماهنگ (و این‌بار بدون بریس یا دستگاه ارتودنسی) روبرو می‌کنیم.

این، زیباترین لحظه در مطب ما است. چون بعد از ماه‌ها صبر و حوصلهِ‌ شما، و با کارهایی که دکتر درویش پور انجام دادند (+ پیگیری‌های پرسنل مطب ما)، اکنون نتایج نهایی حاصل شده.

برای اینکه متوجه شوید چطور دستگاه‌ها را از روی دندان‌هایتان برمی‌داریم، حتما ویدئوی زیر را تا انتها تماشا کنید، تا نتیجه درمان را هم ببینید. در روز آخرِ درمان، دندان‌های شما هم به منظمی دندان‌های این بیمار خواهد بود.

6. حفظ نتایج درمان در این مرحله حساس ارتودنسی

شاید شما خودتان متوجه نباشید. اما دندان‌هایتان یک ویژگی عجیب (و البته قابل پیش بینی) دارند. همه دندان‌ها ذاتاً تمایل دارند که جابجا شده و تغییر جهت یا مسیر بدهند.

این جابجایی (نه به صورت یک شبه، بلکه) در دراز مدت و در طول ماه‌ها و سال‌ها اتفاق می‌افتد. طوری که شما خودتان اصلاً متوجه آن نیستید. زمانی که شما غذا می‌خورید، چیزی میجوید یا خلاصه به دندان ها نیرویی وارد کنید، دندان ها به اندازه ای بسیار کمتر از میلیمتر حرکت می کنند و این اصلا خوشایند نیست.

عکس نگهدارنده ثابت ارتودنسی

اتفاقا بعد از ارتودنسی هم ممکن است این اتفاق بی افتد و حتی در برخی موارد شاهد بازگشت ارتودنسی و کج شدن یا تغییر موقعیت دندان ها باشیم که اصلا مساله جالبی نیست. اما جای نگرانی نیست چون ما پس از اتمام درمان به شما ریتینر یا نگهدارنده ارتودنسی می دهیم که مانع از به هم خوردن هماهنگی و نظم دندان ها پس از درمان می شود.

7. ادامه دار بودن ارتباط دوستانهِ ما با بیمارانمان

در روز آخر درمان، شما آخرین مراحل ارتودنسی را پشت سر می‌گذارید، اما این آخرین دیدار ما با هم نخواهد بود. در واقع، ما بعد از ماه‌ها آشنایی، چند بار همدیگر را ملاقات می‌کنیم. و همراه با گپ و گفتِ دوستانه، به معاینه دهان و دندان و وضعیت شما بعد از ارتودنسی می‌پردازیم.

این جلسات، هم برای ما شیرین است و هم برای مراجعان. برای ما شیرین است زیرا دوباره با شما ملاقات می‌کنیم. و برای مراجعان‌مان شیرین است زیرا در این جلسات، اغلب، شاهد افزایش اعتماد به نفس باورنکردنی آن‌ها هستیم.

یک بیمار به همراه متخصص ارتودنسی خودش

در این جلسات، به شما آموزش می‌دهیم که چطور از دندان‌های منظم شده خود مراقبت کنید. و برای حفظ نتایج، چه کارهایی باید انجام بدهید یا ندهید. خلاصه که، این ماجرا، برای ما و شما سراسر خاطره‌های خوب خواهد بود.

تمام ماجرا (و مراحل ارتودنسی) همین است…..

تبریک می‌گوییم! شما اکنون تمام چیزی که باید درباره ارتودنسی و مراحل آن می‌دانستید را کمتر از 10 دقیقه در این صفحه خواندید. و فکر می‌کنیم متوجه شدید که ارتودنسی اصلاً یک پروسه سخت، دشوار، پیچیده یا ترسناک نیست.

به سادگی، هر شخصی، اگر یکی از مشکلات ذکر شده در پاراگراف پنجم را داشته باشد، می‌تواند بدون هیچ دردسری، به مطب یک متخصص ارتودنسی رفته و با شروع درمان، صاحب دندان‌ها و فک منظم شود. این کل ماجرا است و هیچ چیز عجیب یا سختی ندارد.

شما هنوز ارتودنسی انجام نداده‌اید؟

اگر فکر می‌کنید مشکلات مربوط به نامنظی دندانی یا فکی دارید، بهتر است به یک دکتر ارتودنسی ماهر مراجعه کنید. لطفاً به یاد داشته باشید که عدم درمان یا به تأخیر انداختن آن ممکن است باعث بدتر شدن وضعیت شما شود و حتی ممکن است هزینه‌های بیشتری را به همراه داشته باشد.

دریافت نوبت آنلاین تنها با چند کلیک ساده

اگر تمایل داشتید می‌توانید برای مشاوره و معاینه تخصصی به صورت کاملاً تخصصی، به مطب‌های دکتر درویش پور در شمال، شرق و مرکز تهران و کرج مراجعه کنید. برای اینکار بدون هیچ زحمتی:

  1. روی دکمه دریافت نوبت آنلاین کلیک کنید
  2. نزدیک‌ترین مطب و بهترین تایم را برای جلسه مشاوره انتخاب کنید.
  3. در نهایت، همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرند.

پاسخ به مهمترین سوالات مراجعان و کاربران درباره درمان ارتودنسي دندان

بهترین روش ارتودنسی دندان چیست؟

بیشتر افراد جامعه نامرتبی های جزئی تا متوسط دارند و بهترین روش مرتب سازی دندان ها برای بیشتر افراد نیز ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف است. زیرا این روش بدون محدودیت تمام مشکلات جزئی تا متوسط را برطرف می کند.

آیا درمان ارتودنسی در سن 40 سالگی امکانپذیر است؟

بله. این درمان محدودیت سنی ندارد. هرچند که بهترین سن آن 10 تا 14 سالگی است، اما در سنین بالا (بالای 30 سال و در هر سنی) امکانپذیر است.

ارتودنسی دندان چقدر طول میکشد؟

بسته به نوع مشکل، شدت آن، سن و سال و روش بکار رفته برای درمان، مدت زمان اتمام درمان های ارتودنتیکس از 4 ماه تا 2.5 سال و حتی بیشتر متغییر است.

آیا برای مرتب کردن دندان میتوان به یک دندانپزشک عمومی مراجعه کرد؟

دندانپزشکان تبحر و مهارت بالایی در ترمیم دندان، انجام کارهایی زیبایی دندان و مواردی از این دست دارند اما دانش کافی برای انجام درمان ارتودنسی دندان را ندارند. هرچند که دیده می شود که یک دندانپزشک این کار را انجام داده اما شما باید تنها به یک متخصص که مدرک این رشته را دارد اعتماد کنید.مراجعه به دندانپزشک برای جرمگیری دندان

کودکان را باید از چه سنی نزد متخصص ارتودنتیست ببریم؟

به محض درآمدن اولین دندان شیری در کودکان مراقبت های دهان و دندان باید آغاز شود و از توصیه های دندانپزشک غافل نشوید. اگر سابقه خانوادگی کوچک بودن فک، جلوزدکی، عقب زدگی، فاصله بین دندان ها، شلوغی دندان و … دارید پیش از در آمدن دندان های دائمی حتما به یک متخصص ارتودنتیست مراجعه کنید. این سن میتواند 6 تا 8 سالگی باشد.

عوارض ارتودنسی دندان چیست؟

اصولا این درمان برای برطرف کردن مشکلاتی است که خودشان عارضه محسوب می‌شوند. برای مثال کج بودن دندان‌ها می‌تواند به مرور باعث پوسیدگی دندان ها شود و یا با تجمع پلاک بین دندان های کج، بیماری لثه ایجاد شود. درمان ارتودنتیکس با منمظم و مرتب کردن دندان ها از این مشکلات پیشگیری می‌کند و اگه همه چیز خوب پیش برود عارضه خاصی ندارد.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید