هزینه ارتودنسی

آیا عصب کشی دندان قبل، حین و بعد از ارتودنسی امکانپذیر است؟

عصب کشی دندان یکی از رایج ترین درمان های دندانپزشکی است که می تواند دندان ها را از آسیب های عفونت و کشیده شدن نجات دهد. این پروسه در برخی مواقع حتماً باید انجام داده شود و نباید به تاخیر بی افتد. اما اگر قبل، حین و بعد از درمان ارتودنسی نیاز اورژانسی به عصب کشی داشته باشیم چه؟؟ آیا در چنین مواقعی باید حتما عصب کشی کنیم؟ اصلا می توانیم چنین کاری انجام دهیم؟ در این مقاله پیرامون انجام این درمان در دوران ارتودنسی خواهیم پرداخت.

عصب کشی دندان چیست؟

این درمان که با نام روت کانال تراپی یا درمان ریشه دندان شناخته می شود از اصلی ترین خدمات دندانپزشکی است. چنین درمانی زمانی انجام می شود که دندان دچار آسیب و عفونت پالپ دندان شده باشد. این عفونت معمولاً به دنبال پوسیدگی دندان یا شکستگی ایجاد می شود. اما پالپ دندان چیست؟

پالپ دندان

پالپ در واقع به مغز دندان معروف است و در عمق آن جای دارد. این بافت شامل عروق خونی و اعصاب دندان است. با هر نوع شکستگی و پوسیدگی دندانی، باکتری ها به داخل پالپ نفوذ کرده و باعث عفونت آن می شوند. با انجام عصب کشی می توان عفونت را از بین برده و دندان را حفظ کرد.

پس در واقع درمان ریشه عبارت است از پیدا کردن بافت آلوده داخل دندان و از بین بردن آن بافت. در واقع طی این پروسه تمام بخش های آلوده داخل دندان برداشته می شود و سپس برای استحکام دندان عصب کشی شده، از مواد پر کننده، بلیداپ یا روکش دندان استفاده می شود.

عصب کشی قبل از ارتودنسی

آیا ارتودنسی تاثیری بر دندان عصب کشی شده دارد؟

گاهی اوقات ممکن است پیش از شروع درمان ارتودنسی نیاز باشد تا یک دندان را عصب کشی کنیم. در چنین مواقعی ممکن است سوال پیش بیاید که آیا دندانی که عصب کشی شده را می تواند ارتودنسی کرد؟ بله امکان ارتودنسی دندان عصب کشی شده وجود دارد. چه آن دندان بعد از عصب کشی پرشده باشد و چه با بلیداپ باز سازی شده باشد یا روکش شده باشد در هر صورت می توان آن را ارتودنسی کرد.

در برخی موارد درمان ریشه قبل از ارتودنسی لازم و ضروری است

در نظر داشته باشید که یک متخصص ارتودنسی زمانی درمان را شروع می کند که هیچ مشکل جدی در خصوص دهان و دندان شما وجود نداشته باشد. چنانچه مسائلی مانند التهاب و عفونت لثه، شکستگی دندانی، حساسیت دندان، پوسیدگی شدید و یا آسیب به پالپ دندان داشته باشید تا قبل از برطرف کردن کامل آن ها شما نمی توانید و نباید درمان ارتودنسی را شروع کنید.

قبل از آغاز پروسه ارتودنسی حتما باید سلامت دهان و دندان مطلوب باشد. بنابراین چنانچه پالپ دندان شما دچار عفونت شده حتما باید آن را عصب کشی کرده و مستحکم کنید تا بتوانید درمان خود را آغاز کنید.

آیا همزمان با ارتودنسی می توان عصب کشی دندان انجام داد؟

گاهی اوقات دندان سالم است و در وضعیتی کاملا سالم وارد دوره درمان ارتودنسی می شود اما ممکن است دندان بر اثر تروما، آسیب دیدگی و یا پوسیدگی دچار عفونت شود. در چنین مواردی که دستگاه های ارتودنسی به دندان ها متصل است آیا می توان درمان ریشه انجام داد؟ آیا چنین چیزی امکانپذیر است؟

عفونت دندان یکی از اورژانس های دندانپزشکی است و در هر زمانی باید در اولین فرصت ممکن به آن رسیدگی شود. چنانچه در طول درمان ارتودنسی نیاز به درمان ریشه دندان یا همان عصب کشی دندان داشته باشید باید حتما اینکار را انجام دهید.

عصب کشی در زمان ارتودنسی

چرا حتی با وجود ارتودنسی باید درمان ریشه دندان را انجام داد؟

اولا که اگر چنین نشود ممکن است درد زیادی را تحمل کنید و با گسترش عفونت، دندان خود را کاملا از دست دهید. و یا حتی عفونت تبدیل به آبسه دندان، کیست و یا حتی عفونت استخوان شود. در ثانی دستگاه های ارتودنسی هیچ مانعی در مسیر درمان ریشه دندان ایجاد نمی کنند. بریس ارتودنسی ثابت به جلوی دندان ها متصل می شود این درحالی است که برای عصب کشی از سطوح جونده به ریشه دندان دسترسی پیدا می کنند.

ارتودنسی هیچ مانعی بر سر راه عصب کشی دندان نیست و حتی اگر لازم باشد هم بریس های را از روی دندان ها بر می دارند تا عصب کشی بدون دردسر انجام شود. اما بریس های برداشته شده را پس از التیام کامل دندان دوباره به دندان ها متصل می کنند.

آیا با هر نوع روش ارتودنسی می توانیم دندانمان را عصب کشی کنیم؟

بله فرقی نمی کند شما کدام روش ارتودنسی (شامل ارتودنسی متحرک و نامرئی یا ثابت) را داشته باشید در هر صورت بر حسب ضرورت می توانید درمان ریشه دندان انجام دهید. حتی اگر ارتودنسی نامرئی داشته باشید خیلی بهتر می توانید درمان را انجام دهید.

آیا پس از ارتودنسی می توان عصب کشی دندان انجام داد؟

بله پس از اتمام درمان نیز بدون محدودیت می توانید درمان ریشه دندان آسیب دیده را انجام دهید. فقط بهتر است قبل و بعد از درمان ریشه با متخصص ارتودنسی خود صحبت کنید و تحت ارزیابی قرار بگیرید.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید