جدول آخرین هزینه جرمگیری دندان در سال ۱۴۰۳(محدوده قیمت)
در این نوشته جدول مربوط به آخرین تعرفه یا هزینه جرمگیری دندان و پالیشینگ در سال ۱۴۰۳ را ارائه داده ایم. همچنین توضیحاتی درباره این درمان + عوامل تاثیرگذار بر هزینه های آن را نیز مورد بررسی قرار می دهیم. اگر در آستانه انجام این درمان هستید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
جرم گیری دندان چیست؟
جرم گیری دندان که به عنوان اسکیلینگ (Teeth Scaling) نیز شناخته می شود، روشی است که توسط یک دندانپزشک برای از بین بردن پلاک، جرم و لکه های جزئی از سطح دندان ها و در امتداد خط لثه انجام می شود. این فرآیند شامل استفاده از ابزارهای تخصصی دندانپزشکی برای برداشتن جرم هایی است که با مسواک زدن منظم و نخ دندان کشیدن به تنهایی قابل حذف نیستند.
این پروسه تنها توسط دندانپزشک انجام می شود و یکی از ساده ترین و در این حال پیشگیرانه ترین درمان های موجود است. اگر به طور مرتب این درمان را انجام دهید احتمال پوسیدگی دندان و مشکلات مرتبط با لثه را به شدت کم خواهید کرد.
پولیش دندان چیست؟
پالیش یا پولیش دندان یک درمان جزئی است که اغلب پس از جرم گیری انجام می شود. این فرآیند شامل استفاده از یک دیسک پلاستیکی چرخان یا یک وسیله برس مانند است که همراه با یک خمیر پولیش مخصوص برای از بین بردن لکه های سطحی و تمیزتر و درخشان تر نشان دادن دندان ها انجام می شود. فرآیند پولیش به صاف شدن سطوح دندان کمک می کند و تجمع پلاک و بعضی لکه های سطحی را از بین می برد.
جدول آخرین هزینه جرمگیری دندان + پالیش کامل دندان های هر دو فک
آیتم | هزینه |
---|---|
جرمگیری هر فک | از 400 هزارتومان |
پالیش هر فک | از 100 هزارتومان |
هزینه جرمگیری دندان + پالیش (هر دو فک) | از1 میلیون تومان |
اهمیت جرم گیری و پولیش دندان دندان چیست؟
جرم گیری منظم و پولیش دندان ها نقش مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان دارد. افراد می توانند با پرداخت فقط یک بار هزینه جرمگیری دندان از مزایای زیر بهره مند شوند:
- پیشگیری از بیماری لثه: این دو درمان به از بین بردن پلاک و جرم که عامل اصلی بیماری لثه است کمک می کنند. با تمیز نگه داشتن دندان ها و لثه ها، می توانید خطر ابتلا به مشکلات تهدید کننده سلامت دهان و دندان را کاهش دهید.
- رفع بوی بد دهان: تجمع پلاک می تواند منجر به بوی بد دهان شود. با از بین بردن پلاک و تارتار، جرم گیری و پولیش دندان ها می تواند به بهبود تنفس شما کمک کرده و احساس شادابی به شما بدهد.
- ظاهر بهتر طرح لبخند: پولیش کردن دندانها پس از جرمگیری میتواند به از بین بردن لکههای سطحی کمک کند و لبخند شما را درخشانتر و از نظر زیباییشناختی دلپذیرتر کند.
- بهبود سلامت کلی: شواهد زیادی وجود دارد که سلامت دهان و دندان به طور مستقیم یا غیر مستقیم با سلامت کلی بدن ارتباط دارد. تمیز کردن منظم دندان ها می تواند با کاهش خطر برخی بیماری های سیستمیک مانند بیماری قلبی و دیابت به سلامت کلی بدن کمک کند.
عوامل موثر بر هزینه جرمگیری دندان چه هستند؟
+ محل کلینیک دندانپزشکی
هزینه درمان های دندانپزشکی بسته به محل کلینیک دندانپزشکی می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، خدمات دندانپزشکی در مناطق شهری پرجمعیت و مدرن تر نسبت به مناطق شهری کم جمعیت و یا حتی دورافتاده از پایتخت گرانتر است. هزینه حتی ممکن است بین مناطق مختلف یک شهر نیز متفاوت باشد.
+ تخصص و تجربه دندانپزشک
تخصص و تجربه دندانپزشکی که این روش را انجام می دهد می تواند بر هزینه جرمگیری دندان تأثیر بگذارد. دندانپزشکان بسیار ماهر و با تجربه ممکن است به دلیل تخصص و شهرت خود هزینه بیشتری برای خدماتشان دریافت کنند.
+ پوشش بیمه دندانپزشکی
هزینه جرم گیری و پولیش دندان بسته به بیمه شما می تواند به طور جزئی یا کامل پوشش داده شود. ضروری است که از ارائه دهنده بیمه خود بپرسید تا چه میزان از هزینه درمان را پرداخت یا کسر خواهد کرد.
+ درمان های اضافی دیگر
در برخی موارد، ممکن است قبل یا بعد از جرم گیری و پولیش دندان، درمان های اضافی لازم باشد. به عنوان مثال، اگر بیماری لثه پیشرفته دارید، ممکن است هزینه پرداختی شما افزایش یابد. این درمان های اضافی در هزینه کل لحاظ می شود.
نکاتی برای صرفه جویی در هزینه جرم گیری دندان
اگر به دنبال کاهش قیمت یا هزینه جرم گیری دندان هستید، می توانید با دنبال کردن موارد زیر اقدام به کاهش هزینه ها کنید:
- استفاده از بیمه دندانپزشکی: در برخی مراکز مانند درمانگاه های تامین اجتماعی هزینه جرمگیری بسیار کمتر حساب می شود. همچنین برخی بیمه های دندانپزشکی به ازای دریافت مبالغی به صورت ماهانه یا سالانه، هزینه خدمات دندانپزشکی مانند هزینه جرمگیری را به شدت پایین می آورند.
- مقایسه قیمت در مراکز مختلف: قیمت ها را در کلینیک های مختلف دندانپزشکی مقایسه کنید تا مقرون به صرفه ترین گزینه را بدون کاهش کیفیت بیابید.
- انجام مراقبت های پیشگیرانه: مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند به کاهش نیاز به جرم گیری و پولیش مکرر دندان شما کمک کند.
- مراجعه به مراکز دولتی و جهاد دانشگاهی: مراکز مرتبط با دانشکده های دندانپزشکی و یا جهاد دانشگاهی هزینه کمتری برای جرمگیری دریافت می کنند.
هر چند وقت یک بار باید دندان هایم را جرم گیری و پالیش کنم؟
به طور کلی توصیه می شود که هر شش ماه یک بار به عنوان بخشی از معاینه منظم دندانپزشکی، دندان های خود را دست کم پالیش کنید همچنین می توانید در سال 1 بار اقدام به جرمگیری کنید. هر چند که اگر بعد از صرف هزینه جرمگیری دندان، روزانه بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید نیازی به این درمان به صورت مکرر نیست.
آیا جرم گیری و پولیش دندان ضرر دارد؟
این دو درمان معمولاً روش های بدون درد هستند و مضر در نظر گرفته نمی شوند. برعکس این عدم انجام جرمگیری است که موجب بروز عوارض می شود. با این حال، ممکن است در طول این فرآیند کمی ناراحتی یا حساسیت داشته باشید، به خصوص اگر دندان های حساس یا تجمع قابل توجهی جرم داشته باشید. در این وضعیت دندانپزشک شما می تواند بی حسی موضعی در نظر بگیرد.
آیا می توانم جرم گیری و پولیش دندان را در خانه انجام دهم؟
جرم گیری و پولیش دندان فقط باید توسط یک متخصص دندانپزشک انجام شود. در حالی که محصولات و ابزارهای مختلفی برای استفاده در خانه وجود دارد، اما به اندازه تمیز کردن دندان ها در مطب موثر نیستند و ممکن است تمام پلاک ها و تارتار را از بین نبرند. هزینه جرمگیری واقعا آنقدر نیست که به خاطرش سلامت دندان های خودتان را در خانه به خطر بی اندازید.
آیا می توانم بعد از جرم گیری و پولیش دندان هایم را سفید کنم؟
بله، می توانید پس از صرف هزینه جرم گیری دندان و پالیش، دندان ها را بلیچینگ کنید. با این حال، به طور کلی توصیه می شود قبل از انجام هر گونه درمان سفید کننده، یک یا دو هفته بعد از جرمگیری صبر کنید تا دندان ها و لثه به وضعیت مطلوب برسند. سپس برای انجام بلیچینگ برنامه ریزی کنید.
پاسخ به سایر سوالات درباره تعرفه دندانپزشکی جرمگیری
به طور معمول بلیچینگ زمانی انجام می شود که دندان ها جرمگیری شده باشند. بسیاری از مراکز دندانپزشکی هزینه این دو درمان را با هم دریافت می کنند. یعنی قیمت بلیچینگ مجموع سفید کردن دندان ها و جرمگیری می شود.
اگر در مراکز مربوط به این دو سازمان درمان را انجام دهید احتمالا یا هزینه نمی پردازید یا تنها بخش کوچکی از هزینه ها را پرداخت خواهد کرد. ولی در بیشتر مراکز این دو بیمه مورد قبول نیستند و هزینه ها را باید خودتان از جیب بپردازید.