هزینه ارتودنسی

پریودنتیست یا متخصص جراحی لثه و ایمپلنت کیست؟

آیا تابحال به این فکر کرده اید که در صورت بروز مشکلی برای بافت لثه خود، باید به چه دندانپزشکی مراجعه کنیم؟ ما در چنین مواقعی باید به یک پریودنتیست یا متخصص لثه مراجعه می کنیم. این متخصصان درک عمیقی از سلامت بافت های نگهدارنده دندان داشته و نقش مهمی در حفظ سلامت لثه های ما بازی می کنند. با خواندن این مقاله اطلاعات کاملی درباره این متخصصان به دست خواهید آورد.

پریودنتیکس یا لثه درمانی چیست؟

پریودنتیکس (Periodontics ) شاخه‌ای از دندانپزشکی است که بر پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها و شرایطی که بر ساختارهای نگهدارنده دندان‌ها، به‌ویژه لثه و بافت‌های اطراف آن تأثیر می‌گذارند، تمرکز دارد. واژه پریودانتیکس در واقع از دو واژه یونانی «peri» به معنای اطراف و «odont» به معنای دندان گرفته شده است. بنابراین پریودنتیکس یعنی مراقبت و رسیدگی به بافت های اطراف دندان که مسئول نگهداری از آن هستند.

 به چه دندانپزشکی پریودنتیست گفته می شود؟

پریودنتیست (periodontist ) دندانپزشکی است موفق به دریافت مدت پریودنتولوژی شده و در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های پریودنتال تخصص دارد. این متخصصان در درمان بیماری هایی مانند بیماری لثه، تحلیل رفتن لثه و آبسه های پریودنتال متخصص هستند. پریودنتیست ها از نزدیک با دندانپزشکان عمومی و سایر متخصصان دندانپزشکی دیگر برای ارائه مراقبت های بهداشتی جامع دهان و دندان همکاری می کنند.

متخصص لثه کیست

یک متخصص لثه ابتدا یک دندانپزشک عمومی است و سپس با شرکت در آزمون تخصصی و قبول در آن انتخاب می کند رشته پریودانتیکس را بخواند و به مدت 3 تا 4 سال تحصیل، مدرک تخصصی خود را در این زمینه گرفته و به عنوان پریودنتیست مشغول فعالیت می شوند.

متخصص لثه چه مهارت ها و تخصص هایی دارد؟

پریودنتیست ها دارای طیف گسترده ای از مهارت ها و تخصص ها در زمینه درمان لثه هستند. آنها در انجام معاینات پریودنتال، تشخیص بیماری های پریودنتال و ایجاد برنامه های درمانی مناسب برای هر بیمار مهارت دارند. این متخصصان همچنین در روش های مختلف جراحی مانند پیوند لثه، جراحی کوچک کردن پاکت پریودنتال و کاشت ایمپلنت دندان نیز دارای مهارت هستند.

👋 نوشته جدید: لیست بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران

هر متخصص لثه در انجام کارهای روزمره خود با شرایط مختلف لثه (از جمله موارد زیر) مواجه می شوند:

+ ژنژویت

ژنژیویت یا ورم لثه، اولین مرحله بیماری لثه است و با التهاب و خونریزی لثه مشخص می شود. پریودنتیست می تواند به تشخیص و درمان التهاب لثه کمک کند تا از پیشرفت آن به بیماری پریودنتال شدیدتر جلوگیری شود.

+ پریودنتیت

عفونت لثه که به نام پریودنتیت نیز شناخته می شود، یک عفونت باکتریایی است که لثه ها را تحت تاثیر قرار می دهد و در صورت عدم درمان می تواند منجر به از دست دادن دندان شود. این بیماری دومین مرحله از بیماری های لثه و پریودنتال است که در صورت عدم معالجه ژنژویت ایجاد خواهد شد. پریودنتیست ها در تشخیص و درمان پریودنتیت در مراحل مختلف متخصص هستند.

بیماری که دچار پریودنتیت است

+ تحلیل لثه

تحلیل رفتن لثه زمانی اتفاق می‌افتد که بافت لثه از دندان جدا شده و ریشه دندان ظاهر شود. به این وضعیت در اصطلاح عامل عقب رفتن یا عقب نشینی لثه نیز گفته می شود. پریودنتیست ها می توانند از طریق روش های مختلف درمانی (از جمله پیوند لثه)، این تحلیل را برطرف کنند.

+ آبسه پریودنتال (آبسه لثه)

آبسه پریودنتال یک عفونت دردناک است که در لثه ایجاد می شود و می تواند باعث تورم و ناراحتی شود. پریودنتیست ها در تشخیص و درمان آبسه های پریودنتال جهت کاهش درد و جلوگیری از عوارض بیشتر مهارت دارند.

روش های تشخیصی و درمانی متخصص لثه چیست؟

یک متخصص لثه از انواع تکنیک های تشخیصی و درمانی برای اطمینان از سلامت پریودنتال بیماران خود استفاده می کند. بیایید نگاهی دقیق تر به برخی از این روش ها بیندازیم:

+ معاینه پریودنتال

در طول معاینه پریودنتال، پریودنتیست سلامت لثه های شما را ارزیابی می کند، علائم التهاب یا عفونت را بررسی کرده، عمق پاکت های لثه را اندازه گیری می کند و وضعیت کلی ساختارهای نگهدارنده دندان های شما را ارزیابی تحت ارزیابی دقیق و تخصصی قرار می دهد.

+ درمان های غیر جراحی

درمان‌های غیرجراحی اغلب رویکرد اولیه برای مدیریت بیماری‌های پریودنتال هستند. این درمان‌ها ممکن است شامل جرم‌گیری دندان و روت پلنینگ ریشه باشد که شامل تمیز کردن عمیق دندان‌ها و سطوح ریشه برای از بین بردن پلاک و جرم ها است. پریودنتیست ها همچنین ممکن است آنتی بیوتیک ها یا دهانشویه های ضد میکروبی را برای کمک به کنترل عفونت باکتریایی تجویز کنند.

انجام جرمگیری دندان توسط متخصص لثه یا پریودنتیست

درمان های جراحی

در مواردی که درمان های غیرجراحی کافی نباشد، متخصص لثه ممکن است مداخلات جراحی را توصیه کنند. این مداخلات می تواند شامل روش هایی مانند پیوند لثه باشد که شامل برداشتن بافت از یک ناحیه و پیوند آن بر روی لثه های در حال عقب نشینی است. همچنین یکی دیگر از روش های جراحی، عمل کاهش عمل پاکِت پریودنتال است، که در آن پریودنتیست بافت لثه را به عقب تا می کند تا باکتری ها را از بین ببرد و ریشه های دندان را تمیز کند.

چطور از سلامت لثه خود محافظت کنیم؟

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و حفظ سلامت پریودنتال نیز از این قاعده مستثنی نیست. متخصصان لثه توصیه می کنند که برای حفظ سلامت این بافت ارزشمند اقدامات زیر را انجام دهید:

+ رعایت بهداشت دهان و دندان مناسب

حفظ یک روال بهداشت دهان و دندان برای پیشگیری از بیماری های پریودنتال بسیار مهم است. حداقل دو بار در روز دندان های خود را مسواک بزنید، روزانه از نخ دندان استفاده کنید و از یک دهان شویه ضد میکروبی برای کمک به کاهش باکتری های موجود در دهان خود استفاده کنید.

+ معاینات منظم دندانپزشکی

معاینات منظم دندانپزشکی برای تشخیص زودهنگام هرگونه مشکل بالقوه پریودنتال ضروری است. به طور منظم به دندانپزشک عمومی و پریودنتیست خود مراجعه کنید تا از سلامت لثه و ساختارهای نگهدارنده خود اطمینان حاصل کنید.

+ مدیریت عادات سبک زندگی

برخی از عوامل سبک زندگی مانند عادت به سیگار کشیدن می توانند در ایجاد بیماری های پریودنتال نقش داشته باشند. از سیگار کشیدن یا استفاده از محصولات تنباکو خودداری کنید، زیرا این موارد می توانند خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش دهند. علاوه بر این، یک رژیم غذایی متعادل و غنی از میوه ها و سبزیجات را برای خود در نظر بگیرید، زیرا تغذیه مناسب نقش حیاتی در سلامت کلی لثه دارد. و همواره یکی از توصیه های متخصص لثه داشتن رژیم غذایی سالم و مقوی برای دندان و لثه هاست.

تغذیه سالم برای لثه ها

فواید مراجعه به یک دندانپزشک پریودنتیست چیست؟

مراجعه به پریودنتیست می تواند فواید زیادی برای سلامت دهان و دندان شما داشته باشد. این متخصصان درک عمیقی از بیماری های پریودنتال دارند و مهارت و تخصص لازم برای ارائه برنامه های درمانی مناسب برای برطرف کردن مشکلات شما را دارند. با مراجعه به یک متخصص لثه می توانید مراقبت های تخصصی دریافت کنید و از سلامت و ثبات طولانی مدت لثه ها و ساختارهای نگهدارنده خود اطمینان حاصل کنید.

سوالات رایج درباره متخصص لثه

هر چند وقت یک بار باید به پریودنتیست مراجعه کنم؟

تعداد دفعات مراجعه شما به یک متخصص لثه ممکن است بر اساس نیازهای فردی شما و توصیه های دندانپزشک عمومی متفاوت باشد. به طور کلی توصیه می شود حداقل سالی یک بار برای ارزیابی جامع پریودنتال به متخصص لثه مراجعه کنید.

آیا دندانپزشک عمومی می تواند بیماری های پریودنتال را درمان کند؟

دندانپزشکان عمومی می توانند درمان اساسی بیماری های پریودنتال مانند جرم گیری را ارائه دهند. با این حال، برای موارد پیشرفته‌تر یا روش‌های تخصصی‌تر، پریودنتیست متخصص توصیه‌شده برای مراجعه شما خواهد بود.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید