هزینه ارتودنسی

همه چیز درباره ارتودنسی نوجوانان به زبان ساده

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که بر اصلاح نامرتبی دندان ها و فک ها تمرکز دارد. ارتودنسی نوجوانان به طور خاص به نامرتبی های دندانی یا فکی می پردازد که معمولاً در سال های نوجوانی ایجاد شده اند یا می شوند. این مسائل می تواند از دندان های کج گرفته تا انواع مال اکلوژن (ناهماهنگی های بین فکی) متغیر باشد. با انجام درمان به موقع ارتودنسی در دوران نوجوانی، نوجوانان می توانند لبخندی زیبا و سالم تر داشته باشند و سلامت کلی دهان خود را بهبود بخشند.

چرا بهترین زمان مرتب کردن دندان ها در سنین نوجوانی است؟

در دوران نوجوانی، فک همچنان در حال رشد است و دندان ها در حال جابجایی هستند. این باعث می شود زمان ایده آلی برای رسیدگی به مشکلات ارتودنسی باشد. مشکلات رایج عبارتند از ازدحام بیش از حد، فاصله بین دندان ها، اوربایت، آندربایت، کراس بایت و اپن بایت. این مسائل نه تنها بر ظاهر لبخند تأثیر می‌گذارد، بلکه بر جویدن، گفتار و سلامت کلی دهان نیز تأثیر می‌گذارد. هدف درمان ارتودنسی نوجوانان اصلاح این مسائل و ایجاد یک بایت هماهنگ است.

مزایای ارتودنسی نوجوانان چیست؟

درمان ارتودنسی در دوران نوجوانی فواید زیادی دارد. جدا از بهبود زیبایی لبخند و چهره، ارتودنسی نوجوانان همچنین می تواند عملکرد دهان را بهبود بخشد، مسائل مربوط به بایت را اصلاح کند و از عوارض دندانی آینده جلوگیری کند.

با تراز کردن دندان ها و فک ها، حفظ بهداشت دهان و دندان راحت تر می شود و خطر پوسیدگی دندان، بیماری لثه و سایر مشکلات دندانی نیز کاهش میابد. علاوه بر این، یک لبخند با اعتماد به نفس می تواند عزت نفس را تقویت کرده و تعاملات اجتماعی را بهبود بخشد و بر رفاه کلی نوجوان تأثیر مثبت بگذارد.

مداخله به موقع کلید درمان موفق در نوجوانان است

مداخله زودهنگام در ارتودنسی نوجوانان بسیار مهم است. با شناسایی مشکلات ارتودنسی در مراحل اولیه، ارتودنتیست ها می توانند یک برنامه درمانی جامع متناسب با نیازهای خاص هر نوجوان ایجاد کنند. این مساله امکان مداخله به موقع را فراهم می کند و به طور بالقوه نیاز به درمان های تهاجمی تر و طولانی تر را در آینده کاهش می دهد. معاینات منظم دندانپزشکی و ارزیابی های ارتودنسی می تواند به تشخیص زودهنگام مشکلات کمک کند و بهترین نتیجه ممکن را برای بیماران نوجوان تضمین کند.

با انواع روش های درمانی در نوجوانان بیشتر آشنا شوید

+ ارتودنسی ثابت فلزی

بریس های فلزی قابل تشخیص ترین و سنتی ترین گزینه درمان ارتودنسی هستند. آنها از براکت های فلزی تشکیل شده اند که به دندان ها چسبانده شده و توسط سیم به هم متصل می شوند. بریس های فلزی در اصلاح طیف وسیعی از مشکلات ارتودنسی بسیار موثر هستند و اغلب مقرون به صرفه ترین گزینه ارتودنسی نوجوانان هستند.

+ ارتودنسی سرامیکی

در سیستم سرامیکی ما به جای براکت های فلزی از براکت های همرنگ دندان یا شفاف استفاده می کنیم. گاها خود سیم ارتودنسی نیز در این روش به صورت شفاف یا همرنگ دندان انتخاب می شود. هستند. چنین ترکیبی باعث می شود که ارتودنسی سرامیکی کمتر قابل توجه بوده و از نظر زیبایی شناسی جذاب تر باشد. در کل این سیستم می تواند به عنوان یکی از مهم ترین روش های ارتودنسی نوجوانان در نظر گرفته شود.

+ ارتودنسی لینگوال

وسایل ارتودنسی در سیستم لینگوال به جای آنکه به سطح جلوی دندان ها متصل شود به پشت دندان ها وصل می شود. به این روش ارتودنسی زبانی و گاها ارتودنسی نامرئی نیز گفته می شود. در حال حاظر در ایران ارتودنتیست های کمی هستند که ارتودنسی لینگوال را انجام دهند و در کل خیلی گزینه مناسبی برای ارتودنسی نوجوانان نیست.

+ ارتودنسی نامرئی با الاینرها

پلاک های شفاف یا همان الاینرهای نامرئی یک جایگزین محبوب برای بریس های سنتی به خصوص در بین نوجوانان است. این روش ارتودنسی از یک سری کامل از قالب های شفاف و متحرک که بر روی دندان ها سوار می شود برای مرتب کردن تدریجی دندان ها استفاده می کند. امروزه در ایران نیز ارتودنسی نامرئی برای نوجوانان در حال توسعه است و در تمامی مطب های دکتر هادی درویش پور به صورت اختصاصی قابل انجام است.

مراحل درمان ارتودنسی نوجوانان

درمان ارتودنسی معمولاً با یک معاینه جامع شامل عکس برداری با اشعه ایکس، گرفتن اسکن 3 بعدی از دندان ها و یا قالب گیری از دندان ها آغاز می شود. انجام این موارد به ارتودنتیست کمک می کند تا یک طرح درمان ویژه برای هر نوجوان ایجاد کند. پس از نهایی شدن طرح درمان، متخصص ارتودنسی روند را به نوجوان و والدین او توضیح می دهد و جدول زمانی تخمینی درمان و جلسات ویزیت دوره ای را تعیین می کند.

در طول درمان، مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی برای تنظیم وسایل ارتودنسی، حصول اطمینان از پیشرفت صحیح درمان و انجام هرگونه اصلاحات مرود نیاز، ضروری است. این ویزیت ها همچنین فرصتی را برای دکتر ارتودنسی فراهم می کند تا سلامت کلی دهان را تحت نظر داشته باشد و هرگونه نگرانی یا ناراحتی که ممکن است نوجوان تجربه می کند را برطرف کند.

حفظ بهداشت دهان در طول درمان ارتودنسی

رعایت بهداشت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی نوجوانان بسیار مهم است. مخصوصا اگر نوجوان شما ارتودنسی ثابت انجام داده باید به این مساله توجه کند که وسایل ارتودنسی ثابت می توانند تمیز کردن دندان ها را با چالش روبرو کنند. در واقع نوجوان باید زمان بیشتری برای تمیز کردن دندان ها و مشخصا خود وسایل ارتودنسی اختصاص دهد.

با در پیش گرفتن اقدامات بهداشت دهان و دندان می توان از بروز پوسیدگی دندان، بیماری لثه و سایر عوارض در طول ارتودنسی نوجوانان جلوگیری کرد. بنابراین به طور کلی مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی، استفاده از مسواک های بین دندانی یا نخ دندان و استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید برای حفظ سلامت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی ضروری است.

بررسی یک باور نادرست درباره ارتودنسی نوجوانان

چندین تصور غلط در مورد ارتودنسی نوجوانان وجود دارد که باید توسط خود نوجوان و والدین اون مورد توجه قرار گیرد. اولین و مهم ترین اشتباه رایج،  تصور دردناک بودن ارتودنسی است. برخی از نوجوانان ممکن است ترس داشته باشند که درمان ارتودنسی دردناک باشد یا فعالیت های روزانه آنها را مختل کند. با این حال، خبر خوب ایین است که پیشرفت در فناوری ارتودنسی باعث شده که درمان راحت تر بوده و مداخل دندانپزشک امروزه به حداقل برسد.

روش های نوین ارتودنسی محدودیت ها را دور می زند و مدت زمان درمان را نیز کاهش می دهد. بنابراین نه تنها ارتودنسی دردناک نیست بلکه تجربه به یادماندنی خواهد بود که نوجوان شما هیچگاه آن را از یاد نخواهد برد.

ملاحظات سبک زندگی برای نوجوانانی که تحت درمان ارتودنسی ثابت هستند

نوجوانانی که تحت درمان های خاص برای مرتب شدن دندان ها قرار دارند باید مراقب انتخاب های سبک زندگی خود باشند تا به وسایل ارتودنسی آن ها آسیب وارد نشود.

آنها باید از مصرف غذاهای سفت، چسبناک یا آن هایی که نیاز زیادی به جویدن دارند خودداری کنند زیرا این موارد به شدت می تواند با خطر شکستگی و آسیب به وسایل همراه باشد. اگر این وسایل آسیب ببیند طول دوره درمان و در نتیجه هزینه درمان نیز افزایش میابد.

همچنین استفاده از محافظ یا گارد دهان در طول فعالیت های ورزشی برای جلوگیری از آسیب به دهان و بریس ها ضروری است. علاوه بر این مهم است که از عاداتی مانند جویدن ناخن یا جویدن خودکار یا مداد که به طور بالقوه به براکت ها آسیب می زند اجتناب شود.

انتخاب ارتودنتیست مناسب برای نوجوان

انتخاب ارتودنتیست مناسب برای موفقیت درمان ارتودنسی نوجوانان بسیار مهم است. والدین باید عواملی مانند تجربه ارتودنتیست، صلاحیت و رویکرد درمانی اتخاذ شده توسط دکتر را در نظر بگیرند. بسیار مهم است ارتودنتیتسی انتخاب کنید که بیشتر بیماران او نوجوان باشند. زیرا چنین متخصصی با سبب سر و کار داشتن با نوجوانان شیوه برخورد رفتار با آن ها را بلد است و مسیر درمان را بهتر ترسیم و مدیریت می کند. بسیار مهم است که به دلیل نوسانات خلفی نوجوانان در دوره بلوغ حتما از ارتباط موثر بین ارتودنتیست و نوجوان خود اطمینان حاصل کنید.

هزینه ارتودنسی نوجوانان چقدر است؟

بسته به سن و سال، نوع مشکل و شدت آن ممکن است هزینه ارتودنسی نوجوانان بسیار متغییر باشد. بهترین کار برای برآورد دقیق هزینه مراجعه به ارتودنتیست و ویزیت شدن توسط این دندانپزشک است. همچنین برای مشاهده هزینه حدودی درمان می توانید به صفحه هزینه ارتودنسی دندان مراجعه کنید. در این صفحه سعی شده که به صورت حدودی آخرین هزینه مربوط به تمام روش های ارتودنسی درج شود.

زندگی پس از درمان ارتودنسی به چه صورت است؟

تکمیل درمان ارتودنسی یک نقطه عطف هیجان انگیز است، اما پایان راه نیست. پس از برداشتن بریس ها یا الاینرها، نوجوان به مرحله حفظ نتایج می رسند که شامل استفاده از نگهدارنده یا ریتینر ارتودنسی است. متخصص ارتودنسی دستورالعمل هایی را در مورد مدت زمان و تعداد دفعات استفاده از نگهدارنده ها ارائه می دهد. پیروی از این دستورالعمل ها برای اطمینان از پایداری طولانی مدت نتایج حاصل از درمان ارتودنسی مهم است. اگر در ارتودنسی نوجوانان از ریتینرها استفاده نشود احتمال نامرتب شدن مجدد دندان ها وجود دارد بنابراین باید حتما مطابق دستور ارتودنتیست نگهدارنده استفاده شود.

اهمیت مقابله با تأثیرات عاطفی در ارتودنسی نوجوانان

درمان ارتودنسی می تواند تأثیر عاطفی قابل توجهی بر نوجوانان داشته باشد. معمولاً نوجوانان نسبت به استفاده از بریس ها یا الاینرها ممکن است احساس اضطراب کنند. والدین، متخصصین ارتودنسی و همسالان نقش مهمی در حمایت و اطمینان دادن به نوجوانان در طول فرآیند درمان دارند.

به عنوان والدین سعی کنید نوجوانان خود را درحالی که تحت درمان ارتودنسی هستند تشویق به برقراری ارتباط با دیگران، حضور در کلاس درس، بازی کردن و … کنید و به آن ها یادآور شوید که با وجود وسایل ارتودنسی هیچ ایرادی ندارد حضور عادی در اجتماع داشته باشند. آن ها را ترغیب کنید به فکر مراقبت و همکاری موثر با متخصص باشند تا خیلی زود دندان هایشان مرتب شده و دیگر نیازی به استفاده از وسایل ارتودنسی نباشد. هر زمان که احساس خوبی نسبت به دوره درمان خود نداشتند نیز سعی کنید با آن ها صحبت کنید و همراهشان باشید و فراموش نکنید که ارتودنسی نوجوانان در واقع درمانی خیلی طولانی نیست و بیشتر نوجوانان آن را انجام می دهند.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید