ارتودنسی دندان های نیش چگونه انجام می شود و چقدر هزینه نیاز دارد؟
در برخی افراد یک، دو، سه یا هر چهار دندان نیش ممکن است کج باشند و یا اینکه طول کوتاه یا بیش از حد معمولی داشته باشند. سوال اینجا است که چگونه و با چه روشی می توان این دندان ها را منظم کرد و ظاهر لبخند را به این صورت بهبود بخشید. البته که پاسخ کوتاه، ارتودنسی دندان های نیش است. این مقاله را بخوانید تا با جزئیات روش های ممول ارتودنسی دندان نیش بیشتر آشنا شوید.
قبل از هرچیزی: دندان یا دندان های نیش کدامند؟
دندان نیش از جمله مهم ترین دندان ها در بسیاری از گونه های جانوری است. از این دندان ها برای گرفتن و یا تکه کردن غذا استفاده می شود. در اغلب جانداران، دندان نیش معمولا بزرگترین دندان است. در پستاندارانی مانند انسان 4 عدد دندان نیش وجود دارد که در جلوی هر فک و طرفین دندان های پیشین (ثنایا) قرار دارند. همانطور که در مقدمه نیز اشاره شد، ممکن است این دندان ها کج شده یا از لحاظ کوتاهی و بلندی (نهفتگی و نیمه نهفتگی) غیرطبیعی باشند. این دندان ها نیاز به مرتب سازی و قرار گرفتن در راستای دندان های دیگر دارند. با نحوه ارتودنسی دندان های نیش در ادامه بیشتر آشنا خواهید شد.
پیش از آنکه بخواهید نحوه ارتودنسی دندان نیش را متوجه شوید می توانید سری به مقاله ارتودنسی دندان و همچنین هزینه ارتودنسی دندان بزنید تا با انواع روش های ارتودنسی و همچنین جزئیات هزینه مرتب کردن انواع ناهنجاری ها و نامرتبی های دندانی آشنا شوید.
در چه مواقعی نیازمند ارتودنسی دندان نیش خواهیم بود؟
دندان هایش نیش در حالت عادی تراز و هماهنگ با سایر دندان های دیگر هستند. آن ها ممکن است بنا به دلایلی کج شده باشند و یا اینکه بلندتر از حالت نرمال باشند. در بیشتر افرادی که نیاز به ارتودنسی دندان نیش دارند جنس مشکل کج بودن دندان نامبرده است. با این حال مساله زمانی بزرگتر می شود که دندان عقل یا اصلا در نیامده و یا به صورت نصف و نیمه آن هم در موقعیت نامناسب در آمده باشد. در این موارد حتما باید ارتودنسی دندان نیش توسط یک دکتر ارتودنسی خوب انجام شود.
چه چیزی باعث نهفتگی دندان نیش می شود؟
+ کوچک بودن فک
کوچک بودن یکی از فک ها مهم ترین علت ایجاد مشکل در این دندان ها و سایر دندان های دیگر است. به این شکل که کوچکی فک پایین یا بالا باعث می شود که فضا برای دندان ها، جهت جوانه زدن از لثه ها وجود نداشته باشد. دندان ممکن است بیرون بیاید اما به صورت نصفه و نیمه یا به صورت کج. دندان نیش هم ممکن است به این شکل در بیاید یا نهفته شود. به همین جهت افرادی که دارای فک کوچک هستند اغلب نیازمند درمان ارتودنسی دندان های نیش هستند.
+ ریفلاکس بلع نادرست
بعضی از کودکان حین غذا خوردن یا مصرف نوشیدنی ها و بلع آن ها زبان خود را به جای اینکه به سمت سقف دهان متمایل کنند به دندان های جلویی فشار وارد می کنند. فشار زبان بر روی دندان های جلویی، می تواند باعث ناهنجاری قابل توجه ای در دندان ها و مخصوصاً دندان های نیش شود. و همین وضعیت اغلب در آینده نیازمند ارتودنسی دندان نیش خواهد بود.
+ وجود دندان های اضافی
گاهی اوقات ارتودنسی دندان های نیش به دلیل وجود دندان اضافی است که انجام می شود. در این هنگام ممکن است ارتودنتیست کودک شما دندان اضافی را از دهان او خارج کند. سپس آسیب هایی را که بر صورت، بایت یا فک رسیده است درمان کند.
+ مشکل در ساختار استخوان
کمبود حمایت از ساختار استخوان می تواند باعث نازک شدن و ایجاد ضایعه نابالغ شود. این اختلال می تواند موجب سخت تر شدن جویدن و صحبت کردن و یا تاثیر منفی بر قابلیت و توانایی دندان ها شود. علاوه براین مال اکلوژن در دندان های آسیا ممکن است بر روی سایر شرایط بهداشتی تاثیربگذارد.
+ اپن بایت وعادات عملکردی منفی عضلانی
این ضایعه در اثر مکیدن انگشت شست در کودکان رخ می دهد. در این صورت دندان های نیش این کودکان دچار ضایعه اپن بایت ( باز بودن دندان های جلویی در حالت بسته بودن دهان را نیش باز یا اپن بایت می گویند) می شوند و به روش ارتودنسی متحرک یا ثابت نیاز پیدا می کنند. این در حالی است که هنوز بعضی از بزرگسالان اشیایی مانند مداد را در دهان خود گذاشته و توسط دندان های نیش به آن فشار می آورند. یا با فشار زبان خود را به دندان های جلویی می زنند. این عادات منفی می تواند سبب ایجاد نیش باز یا اپن بایت شود.
دندان نیش نهفته چگونه درمان می شود؟
ارتودنسی دندان های نیش وقتی این دندانها نهفته یا نیمه نهفته باشند، ابتدا با جراحی لثه و سپس تراز کردن آن ها و قرارگیری شان در جای مناسب با ارتودنسی انجام می شود. ابتدا متخصص لثه یا جراح دهان با باز کردن بافت لثه، دندان نهفته یا نیمه نهفته را نمایان می کند. پس از بهبود لثه، متخصص ارتودنسی با استفاده انواع ارتودنسی ثابت، متحرک و نامرئی، به آرامی دندان را به سمت موقعیت طبیعی اش هدایت می کند. این فرآیند زمان بر است و نیاز به مراجعه منظم به ارتودنتیست دارد، اما به مرور دندان در مسیر درست قرار می گیرد.
در مواردی که دندان نیش مانند سایر دندان های دیگر کج است یا در موقعیت نامناسبی رشد کرده، با استفاده از براکت ها و سیمهای ارتودنسی اصلاح می شود. براکت ها به دندان های نیش متصل شده و با نیروی ملایم، دندان به تدریج صاف می شود. بسته به میزان کجی و نوع مشکل، طول درمان متفاوت است.
ارتودنسی دندان های نیش در کودکان چطور انجام می شود؟
یک متخصص ارتودنسی می تواند از بریس های ارتودنسی برای ارتودنسی دندان های نیش بهره بگیرد. با استفاده از ارتودنسی کاربردی دندان های فوقانی رو به جلو حرکت می کنند. این روش از ارتودنسی می تواند رشد فک بالا یا پایین یا هر دو را در کودکان تغییر دهد. از این رو بهتر است فرزندمان را در سن هفت سالگی به یک متخصص ارتودنسی کودکان نشان دهیم تا از ناهنجاری های دندانی او در آینده جلوگیری کنیم.
اگر مشکلات ارتودنسی دندان نیش را برطرف نکنیم چه می شود؟
در برخی موارد اگرکاری به نامرتبی دندانی نداشته باشیم مشکلی پیش نمیاید. به عنوان مثال اگر دندان ها مقداری کج باشند اگر ارتودنسی صورت نگیرد بعید است مساله جدی پیش بیاید کما اینکه بیشتر مردم در تمام طول عمر به همین شکل هستند. اما برخی از ناهنجاری های فکی و دندانی حتما باید درمان شوند تا عوارض و مشکلات احتمالی برای افراد پیش نیاید. مثلا جلو بودن فک بالا نسبت به فک پایین هم یک مشکل زیبایی پیش میاورد و هم اینکه درد، و ناراحتی و سایش دندان ها را به دنبال دارد و حتما باید درمان شود.
در خصوص ارتودنسی دندان نیش هم باید اشاره کنیم که اگر این دندان ها نهفته باشند حتما باید در معرض دید قرار گرفته و با کمک نیروهای ارتودنسی با سایر دندان ها مهماهنگ شوند. قرار گرفتن دندان ها به صورت طولانی مدت در زیر لثه و یا بخش های دیگر می تواند باعث عفونت، درد شدید، کج شدن سایر دندان ها و مشکلاتی از این دست شود.
طبق عکس ارسالی تان شما نیازمند به ارتودنسی ثابت دو فک دارید.
به طور کلی در مواردی که نامنظمی دندان ها مربوط به یک یا دو دندان و به صورت خفیف باشد می توان توسط ارتودنسی متحرک با همکاری خیلی زیاد فرد نامنطمی دندان ها را برطرف نمود اما در موارد کلی اگر نامنظمی زیاد باشد باید درمان ارتودنسی ثابت صورت بگیرد که تشخیص این مهم بر عهده متخصص ارتودنسی می باشد.لطفا به یک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.
دندان نیش یکی از مهم ترین دندان ها به شمار می آید و به دلایل مختلفی نباید آن را کشید لطفا حتما حضورا به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
لطفا همراه با عکس رادیولوژی خود به یک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.
به طور کلی در صورت نیاز به کشیدن دندان جهت درمان ارتودنسی بعد از معاینه توسط متخصص ارتودنسی به هیچ عنوان دندان نیش کشیدهنمی شود و معمولا دندان شماره 4 و یا دندانی که متخصص ارتودنسی صلاح بدانند کشیده می شود.
شما باید جهت انجام اکسپوز با هماهنگی متخصص ارتودنسی خودتان به متخصص جراحی دهان و فک و صورت مراجعه نمایید.
لطفا همراه با عکس پانورکس خود به یک متخصص ارتودنسی حضورا مراجعه نمایید و شما می توانید به دانشکده دندانپزشکی شهر خود به بخش متخصصین ارتودنسی مراجعه نمایید.در آنجا پزشکان حاذقی حضور دارند که می توانند مشکلتان را برطرف نمایند.
اگر تراش به صورت کم و کنترل شده و استاندارد باشد مشکلی به وجود نمی آید.
لطفا به یک متخصص ارتودنسی جهت معاینه کلینیکی مراجعه نمایید.
خیر جهت درمان های ارتودنسی تا حد امکان از کشیدن دندان نیش جلوگیری می شود زیرا دندان نیش جزء دندان های اصلی بوده و باید حتی الامکان نگه داشته شود.
لطفا همراه با عکس رادیولوژی خود به یک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.
به طور کلی در مواردی که نامنظمی دندان ها مربوط به یک یا دو دندان و به صورت خفیف باشد می توان توسط ارتودنسی متحرک با همکاری خیلی زیاد فرد نامنطمی دندان ها را برطرف نمود اما در موارد کلی اگر نامنظمی زیاد باشد باید درمان ارتودنسی ثابت صورت بگیرد که تشخیص این مهم بر عهده متخصص ارتودنسی می باشد.لطفا به یک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.
بهتر است توسط یک متخصص ارتودنسی معاینه کلینیکی شوید.لطفا به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
لطفا به یک متخصص ترمیمی و زیبایی مراجعه نمایید.
پیشنهاد می کنم همراه با عکس پانورکس خود حضورا جهت بررسی دندان نهفته تان تشریف بیاورید و معاینه شوید.
پیشنهاد می کنم جهت معاینه دقیق تر وضعیت دندان هایتان به یک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.
بله با درمان ارتودنسی مشکلشان حل می شود.لطفا به یک متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید.
برای تشخیص نوع و طرح درمان شما بهتر است معاینه کلینیکی شوید و در مورد اینکه ارتودنسی نامرئی چه عوارضی دارد…باید گفت ارتودنسی توسط سیستم های نامرئی عوارضی برای دندان ها ندارد فقط طول درمان ارتودنسی و هزینه درمان در ارتودنسی نامرئی بیشتر است.